Review : CorrectBook – Het papier van de toekomst

€19,95
9.5

Gebruiksgemak

10.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.0/10

Pluspunten

 • Oneindig bruikbaar!
 • Geen papierverspilling
 • Eenvoudig in gebruik

Minpunten

 • Geen

Samenvatting :

De CorrectBook is leuk om te gebruiken en bovendien een duurzame vervanger voor tekenpapier en schriften thuis, op het werk en in de klas. Je kunt de informatie bewerken met een wisser maar niet met de hand. Hiermee voorkom je een ongewenste smeerboel en kan je de bladen vrijwel oneindig gebruiken. Bovendien is de CorrectBook van hoge kwaliteit met mooie materialen. Met de toevoeging van veel handige accessoires is het veel meer dan een mini whiteboard in boekvorm.

Ook thuis en op kantoor zien we een enorme meerwaarde van de CorrectBook. Niet voor niets is de CorrectBook onder andere verkozen tot sociale innovatie van het jaar 2018.

Met de CorrectBook geeft je jezelf een mooi en bruikbaar cadeau en maak je de wereld een stukje mooier. Een echte Win-win wat ons betreft.

 

CorrectBook winnen?

CorrectBook heeft ons een extra exemplaar gestuurd waar we iemand (heel) gelukkig mee mogen maken!

Deel deze post over de CorrectBook op de Facebook-pagina van JufBijtje en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van een A4 CorrectBook in Navi Blue compleet met marker en wissponsjes!!

We maken de winnaar op 25-03-2019 bekend op de website en de FaceBook pagina

Update : 25-03-2019 : De winnaar is bekend! Irene Flantua krijgt binnenkort haar eigen Correctbook in de brievenbus!


Inleiding :

Als ouder en leerkracht ken je het wel; Ieder moment van inspiratie leidt tot een tekening en veel tekeningen eindigen als een verfrommelde prop in de prullenbak. Deze leerweg naar creativiteit kent veel vallen en opstaan.. en papierverspilling.

CorrectBook uit Rotterdam heeft de oplossing; Een hoogwaardig herbruikbaar schrijfschrift dat scholen (en bedrijven) helpt verduurzamen. Bovendien ondersteunt CorrectBook een prachtig initiatief in Afrika om het analfabetisme terug te dringen met laagdrempelig, toegankelijk en duurzaam lesmateriaal. Dat voelt goed!

In dit artikel reviewen de CorrectBook A4 die voor € 19.95 in de webshop van CorrectBook te vinden is.


Geen mini-whiteboard of wisbordje :

Op het eerste gezicht lijkt de CorrectBook een normaal kladblok met grote kunststof ringen. Wanneer je hem open doet voel je meteen dat je niet met normaal papier te maken hebt. De bladen bestaan uit kunststof dat aanvoelt als fotopapier.

 

Je zou denken dat het schrijven op een gladde ondergrond een grote kliederboel zou worden, maar niets is minder waar. Zoals met normaal papier is de inkt binnen enkele seconden droog en kan je er zelfs met je hand overheen wrijven.

Schrijven of tekenen doe je dan ook met een speciale marker die is meegeleverd en opgeborgen kan worden in een flexibele houder aan de zijkant van de CorrectBook. Standaard schrijft de marker in zwart maar er zijn ook meerdere kleuren beschikbaar als losse accessoire of in pakketvorm. De markers worden speciaal voor CorrectBook gemaakt door Steadler.

De marker schrijft goed. Zoals verwacht heb je iets minder weerstand als met normaal papier maar de lijnen zijn strak en de punt voelt stevig aan, ook bij snel schetsen. Je kunt fijne lijnen tekenen en als je iets harder drukt en langzaam beweegt worden de lijnen dikker. In die zin is de marker drukgevoelig wat een leuke extra is als je creatief aan de slag wilt met de CorrectBook.

Kleine aanpassingen zijn zo gemaakt. De marker heeft een klein hard sponsje op de achterzijde waarmee je snel en precies kunt werken. Wil je grote vlakken wissen of je blad helemaal leegmaken, dan ben je aangewezen op het bijgeleverde sponsje, een (licht vochtig) doekje of zelfs een natte doek, want het mooiste komt nog; De CorrectBook is watervast!

  

Ook de correctbook marker werkt met inkt die een keer op zal raken. Hiervoor is een refiller beschikbaar zodat je geen nieuwe marker hoeft te kopen.


Accessoires :

Naast markers met andere kleuren, sponsjes, hervullingen en tabbladen heeft CorrectBook ook voorbedrukte bladen met belijning, checklists, stippenpatroon of vakjes.


Breed inzetbaar :

Op school en thuis is de CorrectBook een prima aanwinst. Als leerkracht kan je deze gebruiken bij de uitleg, om snel dingen te noteren en om notities te maken tijdens een overleg. Een kleinere CorrectBook is ook voor de kinderen ideaal om in te oefenen of creatief bezig te zijn zonder eindeloos papier en potloden te verspillen.

Ook past de CorrectBook prima in een “paperless office” waarbij je naar hartenlust kunt krabbelen, notuleren, “doodlen”, en snel kunt schetsen.

Ook voor de creatieveling is de CorrectBook heel interessant. Deze overbrugt het tekenen op papier en digitaal tekenen op een tablet. Je kunt nu snel concepten schetsen, eindeloos bijwerken en het eindresultaat digitaliseren waarbij de ondergrond  en de mooie uniforme lijnen zich uitstekend lenen om gedigitaliseerd te worden en/of omgezet te worden naar lijntekeningen in bijvoorbeeld Adobe Illustrator.

Digitaliseren kan door middel van ouderwets inscannen of met de gratis CorrectBook app.


De CorrectBook App :

Hoewel de CorrectBook zelf natuurlijk “analoog” is, is er ook een gratis app beschikbaar waarmee je het werk eenvoudig kunt digitaliseren. Met behulp van de camera van je telefoon kan je een tekening “inscannen” waarna de app deze digitaliseert en opslaat.  Je kunt hierbij binnen de applicatie zelf mappen aanmaken om je werk geordend te houden.

Vanuit de app kan je de tekening vervolgens uitsnijden, bewerken en opslaan in de fotogalerij van de telefoon. Ook kan je de bestanden direct delen op social media of versturen per email. Er is zelfs een optie om je pagina te versturen als PDF!

Download de app hieronder

We zijn onder de indruk van de veelzijdigheid van de applicatie, vooral omdat deze gratis is!


Iets moois doen voor de wereld :

Wat eveneens indrukwekkend is, is de missie van CorrectBook om analfabetisme in ontwikkelingslanden tegen te gaan. Hiervoor staat CorrectBook een flink deel van de omzet af om in samenwerking met stichting Kwasa en Rhiza kinderen in nood te leren schrijven, gebruik makend van de CorrectBook.


Conclusie :

De CorrectBook is veelzijdig, eenvoudig in gebruik en eigenlijk is het frappant dat deze niet behoort tot het standaard assortiment van elke boekhandel en supermarkt. We hopen dat die dag snel komt.

Op school, thuis en op kantoor is de CorrectBook een duurzame aanwinst die in vrijwel elk scenario nuttig is in te zetten. De flexibiliteit, vrijheid en nauwkeurigheid van pen-en-papier zonder de verspilling van papier.


Productfoto’s :


Links:

CorrectBook website
Facebook pagina van Correctbook
CorrectBook app
CorrectBook webshop
Het verhaal van CorrectBook
Stichting Kwasa
Stitching Rhiza


 

3 Reacties
 1. Jacobine Coster 2 jaar geleden

  Indrukwekkend! Even de aanschafkosten, maar daarna lang en duurzaam ermee werken. Scheelt veel papier!

 2. Marjolijn 2 jaar geleden

  Dat ziet er heel mooi uit!!

 3. Joyce Ulenberg 2 jaar geleden

  Lijkt me superhandig. Scheelt heel wat vuile tafeltjes met mijn wisbordjes van nu en wat een verbetering tov het milieu wat betreft papier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright 2016-2020 |  www.jufbijtje.nl | Teksten en afbeeldingen gebruikt van derden zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. | Privacy beleid |Website door Original1 Design

Neem contact op

We horen graag wat je van de website vindt en beantwoorden graag je vragen! Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?