Ontwerp je eigen foute kersttrui !

14 december 2018 foute kersttruiendag!

Ontwerp je eigen foute kersttrui !

foute kersttrui

www.savethechildren.nl

Wanneer je aan Kerst denkt, denk je aan gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Voor veel gezinnen is het een traditie om bij elkaar te komen, samen te eten en elkaar te verrassen met cadeaus.
Dit is echter niet voor iedereen zo. In de oorlogsgebieden en in vluchtelingenkampen is het koud en gevaarlijk. Daarom is de Foute Kersttruiendag ontstaan.

Wat is Foute Kersttruiendag?

Op vrijdag 14 december 2018 kunnen we onze warmte delen door een foute kersttrui aan te doen en drie euro te doneren om de wereld ‘better with a sweater’ te maken.
Dit is niet het eerste jaar dat dit georganiseerd wordt. Vorig jaar deden er duizenden mensen mee en hopelijk worden dat er dit jaar alleen maar meer.
Het initiatief is opgezet door Save the Children. In Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan zijn er zoveel kinderen die de kou niet kunnen ontvluchten.
Zij zijn vooral bezig met overleven en lopen ondertussen in zomerkleding en slippers door de kou, sneeuw en regen. De kou zorgt voor problemen.
Ze raken onderkoeld en lopen infecties en longaandoeningen op.

Save the Children

Daarnaast zijn ook psychische problemen aan de orde – de slechte omstandigheden zorgen voor chronische stress en depressies.
Het dragen van een foute kersttrui en het doneren van drie euro lost dit probleem natuurlijk niet in zijn geheel op.
Wel zorgt Save the Children ervoor dat een kind een warme wollen wintertrui krijgt.
Bij een donatie van 3,5 euro regelen ze warme sokken voor 6 kinderen, een donatie van 25 euro is voedsel voor een maand voor een gezin en voor 90 euro heeft een gezin een tent, dekens en matrassen.

Wat kun je nog meer doen?

Om 14 december nog grootser te maken, is het mogelijk iets extra’s op werk of school te organiseren. Organiseer bijvoorbeeld een buffet voor het goede doel met als dresscode: Foute Kersttrui.
Zamel geld in en doneer dit, zodat de kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen wat warmer de winter doorkomen.
Het is de bedoeling dat steeds meer mensen bewust worden van dit initiatief en dat gebeurt door massaal in foute kersttruien in het openbaar te verschijnen.

De resultaten van groep 3/4 don Boscoschool in Rhoon

 

 

2 reacties
  1. leonie 11 maanden geleden

    Dit is een tekenopdracht. De deelname aan zo’n actie is optioneel , door een andere partij georganiseerd. De betekenis en bedoeling van de actie is hier beschreven. Niks moet alles mag 😉

  2. nicole 11 maanden geleden

    En hoe komt iedereen aan een foute kersttrui ? Dat kost toch ook weer geld ?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

We horen graag wat je van de website vindt en beantwoorden graag je vragen! Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Vezenden..

Copyright 2016-2019 |  www.jufbijtje.nl | Teksten en afbeeldingen gebruikt van derden zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. | Privacy beleid |Website door Original1 Design

of

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?